top of page
Over judovereniging Uki-Waza
Esmiralda Judo.jpg

Judovereniging Uki-Waza is gevestigd in dorpshuis het Trefpunt aan de Zandpolstraat 7A  in de Zandpol en opgericht in 1974 en vieren 16 november 2024 ons 50-jarig jubileum. 

Wij zijn aangesloten bij judobond Internationale Budo Federatie Nederland 

www.ibf-nederland.nl

 

Wij verzorgen al vele jaren op recreatieve en sportieve manier judolessen voor de jeugd (vanaf 5 jaar), junioren en senioren. 

De lessen staan onder deskundige leiding van erkende leraren.

Hoofdtrainster: 

Esmiralda de Graaff 2e Dan leraar A. 

Assistent trainer, Richard Beekman 1e Kyu.

 

Judo is een geweldige sport. Het is goed voor het zelfvertrouwen, karaktervorming, spierontwikkeling en brengt discipline bij. Ook kinderen met ADHD of astma kunnen baat hebben bij judo. Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk

Wat maakt judo zo aantrekkelijk?

Judo is pret voor twee; samen stoeien, samen geboeid, samen vermoeid.

We kunnen het kortweg omschrijven als een gereglementeerd stoeien, een spel van aanvallen en verdedigen, waarbij respect en beheerst met elkaar omgaan centraal staan. 

 

Het winnen en verliezen worden gerelativeerd in de judoles en plezier in samenwerking wordt gestimuleerd. Het aantal bewegingen in de judo is enorm veelzijdig: duwen, rekken, rollen, tillen, draaien, hinken, springen, kruipen, grijpen en balanceren. De judolessen zijn daardoor nooit saai. Ze bevatten veelzijdige en gevarieerde oefenstof.

En verder....

Naast judo besteden wij voor onze (jeugd)leden ook aandacht aan nevenactiviteiten zoals: Sinterklaas, Halloweenbingo en een jaarafsluiting. Voor de wachtende ouders tijdens de lessen en natuurlijk ook voor de oudere leden hebben we de beschikking over de kantine van Dorpshuis Het Trefpunt, waar men van een kopje koffie, thee of een glaasje fris kan genieten.

Toernooien

Regelmatig doen onze judoka's mee aan toenooien. Ook organiseren wij jaarlijks ons eigen Mikata Toernooi. Deelname is naar eigen keuze.

bottom of page